Ontwikkeling

‘Duurzaam’, het lijkt zo’n containerbegrip. Als je niet verder nadenkt over de werkelijke inhoud van duurzaamheid, dan wordt het al snel een containerbegrip of een marketing-dingetje. Binnen DODUVA gebruiken wij liever het Afrikaanse woord voor duurzaamheid, namelijk: volhoudbaar(heid). Dit is onze intrinsieke motivatie om samen met anderen te werken aan projecten. Als we ons de vraag stellen of datgene wat we bedenken en realiseren volhoudbaar is, dan raken we de kern: 

-    is het gezond en comfortabel 

-    passen functie en vorm bij elkaar 

-    is een gebouw en/of omgeving transformeerbaar 

-      kan het complex zichzelf bedruipen? Met andere woorden: is het complex in staat te voorzien in haar eigen energiebehoefte

-    in welke mate kunnen we bestaande materialen opnieuw inzetten en borgen dat hergebruik te zijner tijd ook tot de mogelijkheden behoort

-    maar ook de vraag of het financieel is vol te houden, is dan relevant. 

Met die randvoorwaarden als uitgangspunt ontwikkelen wij nieuwe gebouwen, ook herbestemmen we bestaande gebouwen en renoveren we bestaand vastgoed met een gelijkblijvende functie.  We zijn actief in de breedte van de gebouwde omgeving. Gebouwen, functies en de omgeving zijn niet los van elkaar te zien. We ontwikkelen voor eigen rekening en risico en ook als gedelegeerd projectontwikkelaar voor derden. Benieuwd wat deze uitgangspunten voor uw opgave kunnen betekenen? U bent hartelijk welkom om hierover met ons in gesprek te gaan.

Wat wij doen

Advies

Waarom zou je dat doen, je vastgoed verduurzamen? Daar zijn verschillende redenen voor aan te voeren, van ‘het moet wettelijk’ tot ‘omdat ik het belangrijk vind dat onze kinderen een gezonde omgeving erven’. We horen nog veel méér redenen waarom we niet zouden hoeven/moeten verduurzamen, van ‘er is genoeg energie voor iedereen’ tot ‘het duurt (te) lang voordat je investeringen hebt terugverdiend’. 

Of het nu bestaand of nieuw vastgoed betreft, volhoudbaar vastgoed realiseren is een goed uitgangspunt waar iedereen beter van wordt. In een persoonlijk en op uw opgave gericht gesprek lichten wij graag toe wat in uw situatie mogelijk en wenselijk is. Onze overtuiging is: investeren in duurzaamheid = investeren in waardeontwikkeling!

Management

De transitie van ‘doen zoals we het altijd deden’ naar het werkelijk realiseren van een duurzame gebouwde omgeving is ronduit moeilijk. ‘Hoe zet ik eisen en wensen op papier en vraag ik garanties aan uitvoerende partijen. Welke partijen vraag ik mijn (bouw)opgave te realiseren? Hoe beoordeel ik datgene wat mij wordt aangeboden? Hoe realiseren wij onze ambities ten aanzien van de energietransitie, ook daar waar wij zelf minder of geen directe invloed hebben?’

Het zijn wellicht vragen die u herkent, als opdrachtgever of als stakeholder wat meer aan de rand van projecten, bijvoorbeeld als overheidsinstelling. DODUVA helpt u hier graag bij. Dit kan als strategisch adviseur maar ook als project- of programmamanager. Uw vraagstuk is bij ons in goede handen, en als het niet past, zeggen wij dat ook!

Contact

Koffie drinken?

DODUVA

Ontwikkeling & Advies

Ramstraat 31-33 

3581 HD  Utrecht

info@doduva.nl

06 57 59 30 15

Copyright DODUVA 2020   l   Vormgeving en ontwikkeling door www.boazoosterom.nl